Читај ми!

Председник Колумбије Густаво Петро положио заклетву

Први колумбијски левичарски председник Густаво Петро положио је вечерас заклетву, обећавши да ће се борити против друштвене неједнакости.

Некада члан герилске групе М-19, Густаво Петро је тријумфовао на председничким изборима у јуну, победивши конзервативне партије које су нудиле умерене промене, али нису успеле да се повежу са гласачима који су фрустрирани због све већег сиромаштва и насиља против лидера организација за људска права и еколошких група у руралним областима, пренео је АП.

Петро је обећао да ће се борити са друштвеним и економским неједнакостима, тако што ће појачати програме против сиромаштва и повећати улагања у руралне области.

Он је описао политику САД у борби против наркотика као "велики неуспех", али је рекао да би волео да сарађује са Вашингтоном као равноправан партнер.

Селаковић присуствовао инаугурацији

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић, у својству специјалног изасланика председника Србије, присуствовао је данас у Боготи инаугурацији новог председника Колумбије Густава Франсиска Петра Уреге, саопштено је из МСП-а.

Селаковић је новом колумбијском председнику пренео личне честитке председника Вучића, а он је, како је навео министар, изразио жељу да се што скорије сретне са нашим председником.

Шеф српске дипломатије указао је и да је Колумбија четврта по снази латиноамеричка земља, како по броју становника, тако и по економским параметрима, поручивши да је то земља са којом Србија може да развија бројне потенцијале свеобухватне сарадње.

"Боравак у Боготи и инаугурација председника Колумбије били су прилика да са онима који нас подржавају афирмишемо наш став по питању које је за нас од највишег националног и политичког значаја, дакле питању КиМ, али и да оне, који су признавачи, упознамо са нашим аргументима и изразимо спремност за развој сарадње у свим другим областима", рекао је Селаковић.

Селаковић је на маргинама догађаја разговарао са министром спољних послова Парагваја Хулијом Сесаром Ариолом, министром спољних послова Бразила Карлосом Албером Франком Франсом и и потпредседником. Ел Салвадора Феликсом Уљоом

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво