Читај ми!

Осумњичени за напад у Чикагу ухапшен након потере, очевидац снимио тренутак предаје

Полиција је након потере ухапсила 22-годишњег Роберта Кримоа, осумњиченог да је у предграђу Чикага убио најмање шесторо људи током параде поводом обележавања Дана независности. Рањено је или повређено у хаосу који је настао 36 особa. Председник Бајден каже да је шокиран бесмисленим оружаним насиљем које је поново растужило земљу.

Парада поводом 4. јула, Дана независности, у Хајланд парку изненада је заустављена када су се чули пуцњи десетак минута након њеног почетка.

Нападач је с крова једне зграде отворио ватру на породице које су махале заставицама и децу која су возила бицикле на паради. Убијено је шест особа, а 36 је рањено или повређено.

Један од учесника параде рекао је да је звучало као ватромет. "Завладао је хаос, људи су били прекривени крвљу и спотицали су се једни о друге", рекао је други очевидац.

Нападач је убрзо идентификован као 22-годишњи Роберт Кримо Трећи, а полиција је објавила његову фотографију, као и фотографију његовог аутомобила.

Полицијске јединице су након тога приметиле возило попут оног са фотографије и након кратке потере аутомобил је заустављен, а осумњичени се предао.

Тренутак хапшења снимио је возач доставе Рајан Лерман. За Еј-Би-Си је рекао да је из полицијских обавештења одмах препознао возило.

"Полиција га је окружила, дошли су са свих страна", рекао је Лерман.

На снимку се види како наоружани полицајци прилазе аутомобилу и наређују возачу да изађе. Након тога се види како је он подигао руке у ваздух.

"Завршило се тако што је он клекнуо, а полиција га ухапсила. Било је надреално, нисам знао шта гледам", рекао је очевидац.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво