Читај ми!

Почиње евакуација цивила из Донбаса, чују се сирене

Руководство самопроглашене Луганске Народне Републике наложила је евакуацију грађана у Русију. Раније током дана организацију масовног егзодуса становништва самопроглашене Доњецке Народне Републике најавио је лидер Денис Пушилин који је рекао да очекује инвазију украјинских снага.

Према речима Пушилина, председник Украјине Володимир Зеленски ускоро ће наредити војсци да пређе у офанзиву, да спроведе план за инвазију на територију самопроглашених република.

Како је за Известија истакао члан Комитета Савета Федерације за међународне послове Сергеј Цеков, одлука да се евакуише становништво донета је како би се избегле цивилне жртве.

према информацијама са терена у Доњецку и Луганском су се могле чути сирене а цивилно становништво се спрема за евакуацију. 

Он је напоменуо да самопроглашене републике имају информације које указују на планове Украјине за војно решење проблема Донбаса.

Према руским изворима у протекла 24 сата ситуација на линији додира у Донбасу озбиљно се погоршала. самопроглашене републике Доњевк и Луганск известиле су о тешком гранатирању украјинских снага безбедности, укључујући и тешко наоружање.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се