Читај ми!

Кремљ: Престаните да снабдевате Украјину модерним наоружањем

Кремљ је оптужио Запад да вештачки распирује тензије око Украјине, непрестано понављајући да је Русија спремна да нападне свог суседа. Вашингтону и савезницима Москва поручује да престану са нагомилавањем војних снага и снабдевањем Украјине модерним наоружањем.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је у суботу да су Сједињене Државе веома забринуте, као и њени партнери, због руских активности на граници са Украјином. Из Кијева су претходно рекли да страхују да Русија можда припрема напад.

САД, НАТО и украјински званичници већ готово две недеље дају сличне изјаве о наводно "необичним кретањима руских војника у близини Украјине".

Из Москве негирају да спремају напад и кажу да су то запаљиве изјаве. Жале се, међутим, на појачану активност НАТО-а у региону.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков оценио је да не могу да одбаце могућност неке провокације с обзиром на америчку реторику. 

"Хистерија се вештачки распирује. Оптужују нас за некакву необичну војну активност на нашој територији, и то они који су своје војне снаге превезли преко океана. Што ће рећи, из Сједињених Америчких Држава", рекао је Пексов додајући да то није ни логично ни пристојно.

Песков је сугерисао да Украјина вероватно тражи начин да сопствене проблеме реши силом.

Портпарол Кремља каже и да Русија жели да НАТО престане да концентрише снаге у близини руске границе и да престане да наоружава Украјину модерним наоружањем.

Москва је још у септембру навела да ће САД прећи црвену линију ако наставе да проширују своју војну инфраструктуру у Украјини.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво