Читај ми!

Русија објавила поверљиву дипломатску преписку, Париз и Берлин негодују

Француска и Немачка оптужиле су Русију за кршење дипломатског протокола након што је Москва објавила њихову поверљиву преписку о Украјини.

Руско Министарство спољних послова објавило је у среду низ дипломатских писама које је разменило са Немачком и Француском како би покушало да покаже да је њен став о преговорима о источној Украјини погрешно представљен, пренео је Ројтерс.

"Сматрамо да је овај приступ супротан дипломатским правилима и обичајима", рекла је портпаролка француског Министарства спољних послова Ан-Клер Лежандр новинарима на онлајн брифингу.

Портпарол немачког Министарства спољних послова је касније издао слично саопштење.

Објављивање дипломатске преписке уследило је након што је Париз оптужио Русију да је одбила да прихвати министарски састанак са Француском, Украјином и Немачком на којем би се разговарало о проруским побуњеницима у источној Украјини и негирао да није одговорила на предлоге Москве.

Русија је објавила 28 страница дипломатских докумената, показујући да је унапред рекла да министар спољних послова Сергеј Лавров не може да учествује на предложеном састанку 11. новембра.

Међутим, објављени документи су, такође, показали озбиљне разлике између Русије, Француске и Немачке.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво