Читај ми!

Контролисаном експлозијом срушен преостали део зграде на Флориди

Минери су контролисаном акцијом срушили остатак делимично урушене зграде крај океана на југу Флориде, прибојавајући се да је нестабилна и да би могла сама да се сруши пред јаким ветровима услед напредовања тропске олује "Елса".

Преостали део дванаестоспратнице на Флориди срушен је рафалном експлозијом која је нестабилну конструкцију срушила за неколико секунди, након што су се званичници проценили да можда неће издржати надолазећу тропску олују "Елса" и да би спасиоци могли бити угрожени.

Рушење је уследило након што су званичници упозорили становнике да остану унутра у случају да прашина и друге честице загаде ваздух.

Званичници су објаснили да је рушење, за које се у почетку мислило да ће уследити за неколико недеља, убрзано због лошег стања конструкције грађевине и надолазеће тропске олује.

Истакли су да ће се рушењем преосталог дела зграде заштитити спасилачки тимови.

Градоначелница окуга Дади у Мајамију Данијела Ливајн Кава пре самог рушења је објаснила да ће током акције бити коришћен метод контролисаних експлозија, те да евакуација околних зграда није неопходна.

Након урушавања стамбене зграде у Мајамију пре 11 дана, погибије најмање 24 људи и 121 особе које се воде као нестале, градоначелница округа Деди поручила је да ће спасилачка акција бити настављена након коначног рушења зграде 

"Наш главни приоритет је рушење ове зграде. Чим се зграда сруши и када се локација буде сматрала безбедном, наши тимови за потрагу и спасавање ће одмах наставити са радом", рекла је Ливајн Кава.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се