Читај ми!

Најмање 32 особе погинуле у двоструком бомбашком нападу у Багдаду

У двоструком самоубилачком нападу на пијаци у Багдаду погинуле су најмање 32 особе, а рањено више од 100 људи. Такви напади су постали реткост, а ово је први двоструки напад бомбаша самоубица у последњих неколико година, навели су безбедносни и медицински званичници. Нико није преузео одговорност за напад.

Напади бомбаша самоубица су у Багдаду постали ретки откако је поражена Исламска држава 2017. године, а последњи напад је забележен у јануару 2018, преноси Ројтерс.

Ирачка војска је саопштила да су се два нападача, која су носила прслуке са експлозивом, разнела у гужби на прометној пијаци у центру Багдада и да је неколико људи погинуло.

Портпарол министарства унутрашњих послова је за Ројтерс рекао да су погинуле најмање 32 особе и да се очекује да тај број порасте, с обзиром на то да су поједини рањеници у критичном стању.

"Терористичке групе Даеш можда стоје иза напада", рекао је новинарима генерал-мајор цивилне одбране Кадхим Салман, користећи арапску скраћеницу за Исламску државу.

У појединим снимцима и фотографијама који су објављени на друштвеним мрежама могао се видети напад другог бомбаша, као и погинуле и рањене особе, али није потврђена веродостојност тих објава. 

Напад у четвртак догодио се на истој пијаци која је погођена у последњем великом нападу, у јануару 2018. године, када је убијено најмање 27 људи.

 

Премијер Мустафа ел Кадхими одржао је хитан састанак са највишим заповедницима безбедности како би разговарао о самоубилачким нападима у четвртак, речено је у краткој изјави премијеровог бироа. Ирачке снаге сигурности распоређене су и блокирани су главни путеви како би се спречили могући даљи напади.

 

уторак, 07. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара