Читај ми!

Примирје у Нагорно-Карабаху прекршено новим нападима, међусобне оптужбе Јеревана и Бакуа

Упркос постигнутом примирју у Москви, настављене су борбе Јерменије и Азербејџана у региону Нагорно-Карабах уз међусобне оптужбе две земље за кршење постигнутог договора.

Примирје између Јерменије и Азербејџана које је договорено у Москви након дугих преговора требало је да заустави борбе и омогући снагама Нагорно-Карабаха и војске Азербејџана да размени заробљенике и тела преминулих током сукоба.

Министарство одбране Јерменије оптужило је Азербејџан за бомбардовање насеља у Јерменији, док су снаге региона Нагорно-Карабах навеле да је војска Азербејџана покренуле нови напад пет минута након договореног примирја и да су у том нападу погинула два цивила, пренео је Ројтерс.

Јереван тврди да је Баку извео ракетни напад на неколико насељених области у Нагорно-Kарабаху, међу којима је и престоница непризнатог Арцаха, Степанaкерт.

С друге стране, министарство одбране Азербејџана објавило је да су јерменске снаге гађале град Тертер у Нагорно-Kарабаху и тако прекршиле прекид ватре.

Власти Азербејџана су саопштиле да су непријатељске снаге у Нагорно-Карабаху бомбардовале територију Азербејџана и да је један цивил погинуо.

Помоћник председника Азербејџана Хикмет Гаџијев рекао је да је у нападу на град Ганџу на западу Азербејџана погинуло најмање седам људи, а 33 особе су рањене.

Канцеларија државног тужилаштва Азербејџана саопштила је да је једна ракета погодила стамбену зграду у Ганџи, другом по величини азербејџанском граду, наводећи да је у том нападу погинуло пет, а рањено 28 људи, пренео је Тас.

Јучерашњи сусрет у Москви био је први дипломатски контакт Азербејџана и Јерменије откако је отпочео сукоб у Нагорно-Карабаху 27. септембра.

Процењује се да је више од 500 људи током сукоба изгубило живот, а да се више хиљада људи раселило од почетка сукоба.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво