Колесникова приведена због "издаје"

Белоруска опозициона политичарка Марија Колесникова приведена је због сумње да је починила издају, у оквиру кривичног поступка који укључује покушај преузимања власти, цитирала је руска новинска агенција РИА њеног адвоката.

У понедељак је објављена незванична информација да је истакнута опозиционарка "нестала", односно да су је маскиране особе угурале у минибус, преноси Ројтерс.

Информације су објављене дан после масовних протеста против Лукашенка у Минску током викенда.

Белоруски државни медији објавили су да је Колесникова задржана на граници са Украјином, приликом "илегалног покушаја преласка", а агенција Интерфакс-Украјина објавила је да су Колесникову заправо желели да депортују у Украјину, али да је она поцепала пасош како би их у томе осујетила.

Она је истакнути лидер протеста на којима се захтева оставка Александра Лукашенка након председничких избора 9. августа, за које опозиција тврди да су намештени. Лукашенко негира изборну крађу.

Максима Знака, истакнутог белоруског опозиционог активисту, такође су на улици у Минску пресрели и одвели непознати маскирани мушкарци, тврде његове присталице.

Знак је познати белоруски адвокат, а члан је и опозиционог Савета за координацију. Он је јутрос требало да учествује у раније заказаном видео-састанку, али се није појавио.

Сведоци тврде да су га маскирани мушкарци одвели низ једну од централних улица у Минску.

 

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара