Колесникова прошла граничну контролу на белоруско-украјинској граници

Три белоруска опозициона политичара, укључујући лидерку протеста Марију Колесникову, која је нестала у понедељак, прошли су граничну контролу на белоруско-украјинској граници, рекао је званичник белоруске граничне службе, преноси Ројтерс.

Раније данас државна телевизија је демантовала наводе опозиционог покрета да су маскирни нападачи отели Марију Колесникову у центру Минска у понедељак и да су је одвезли у комбију, наводећи да је Колесникова рано јутрос приведена када је аутом покушавала да пређе границу, преноси Ројтерс.

Претходно је Тас јавио да су Колесникова и њена два сарадника, Иван Кравцов и Антон Родненков, прешли контролни пункт на граници са Украјином.

Опозициони покрет јуче је саопштио да су маскиране особе привеле Колесникову у центру Минска и одвезле је у комбију, а да су њена два сарадника нестала касније.

На захтев породице, белоруска полиција започела је потрагу за Колесникловом.

"Породица је поднела захтев полицији одмах након њеног нестанка. Полиција је одговорила да је захтев прихваћен и да је потрага за Маријом у току", рекао је Бабарико, преноси Тас.

Колесникова је имала важну улогу током масовних демонстрација и штрајкова у последње три седмице, након што је садашњи председник Александар Лукашенко освојио нови мандат.

Опозиција тврди да су резултати избора намештени, док Лукашенко демантује оптужбе и тврди да се стране силе мешају у унутрашње послове Белорусије.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво