Крај талачке кризе у Украјини, полиција упала у аутобус

Украјинска полиција ухапсила је наоружаног мушкарца, који је отео аутобус са таоцима у граду Луцк, на западу Украјине. Таоци су ослобођени.

Сви таоци су ослобођени, саопштила је украјинска полиција, а преноси Ројтерс позивајући се на Интерфакс. Полиција је после вишесатних преговора упала у аутобус.

Наоружани мушкарац отео је аутобус и узео таоце, а полиција је првобитно саопштила да се у аутобусу налази 20 особа, али је украјинска безбедносна служба касније рекла да нападач држи око 10 талаца.

Након разговора са првим замеником шефа националне полиције мушкарац је ослободио троје талаца, укључујући трудницу, преноси АП.

Канцеларија државног тужиоца саопштила је да је мушкарац претио да ће даљински активирати експлозивну направу која је подметнута на неком другом месту,пренела је агенција РИА Новости.

Он је рекао да је аутобус миниран, а да се још једна експлозивна направа налази на другој локацији и може да се активира даљински.

Тужилаштво је навело да је из заплењеног аутобуса испаљено неколико хитаца и да су два прозора оштећена.

Према речима шефа регионалне полиције Јурија Крошка, нападач је на свом Твитер налогу изнео опште захтеве и жалио се на систем.

Полиција утврђује идентитет отмичара, а случај је оквалификован као "узимање талаца", за шта је предвиђена казна затвора од седам до 15 година.

 

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара