Заустављен воз на граници Италије и Аустрије, сумња се на коронавирус

На граници између Италије и Аустрије, на Бренеру, заустављен је воз зато што су се у њему налазиле две особе за које се посумњало да су заражене коронавирусом. До даљњег ће у потпуности бити обустављен железнички саобраћај преко Бренера.

Министарство унутрашњих послова Аустрије саопштило је да су Италијанске железнице информисале Аустријске железнице о томе да се у возу "Еуросити 86" налазе два путника са симптомима високе температуре.

"Надлежне општинске власти Инзбрука брзом реакцијом су спречиле улазак воза у Аустрију", изјавио је министар унутрашњих послова Карл Нехамер.

У међувремену, аустријске власти донеле су одлуку о потпуној обустави железничког саобрачаја на том прелазу.

Власти аустријске покрајине Тирол саопштиле су да ће до даљњег бити обустављен у потпуности железнички саобраћај преко Бренера.

То погађа, не само "Еуросити 86", у којем су путници са симптомима коронавируса, већ и остали возови који су су требало да прођу кроз Аустрију.

У заустављеном возу, који је путовао из Венеције у Минхен, налази се око 300 путника. Тај воз је током послеподнева стао у Верони, након што су код две путнице установљени висока температура и кашаљ.

Оне су одведене у болницу у Верони где су тестиране на инфекцију коронавиросом, који је био негативан.

Воз је потом наставио путовање, али је заустављен на граници са Аустријом.

Након што су у Италији три особе умрле и 153 инфициране коронавирусом, у Аустрији истичу да се развој вируса у суседној земљи прати веома озбиљно.

Нехамер и министар здравља Рудолф Аншобер још током дана истакли су да је Аустрија у потпуности припремљена за случај појаве коронавируса.

"Не постоји разлог за панику", истакао је Аншобер.

Нехамер је нагласио да је Аустрија спремна да брзо предузме мере затварања граница.

"У року од пар минута, то јест једног сата, могли би поставити граничне контроле", поручио је шеф Савезне криминалистичке службе Франц Ланг, додајући да све зависи од тога која мера, пре свега здавствене природе, треба да се спроведе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се