Профил нападача из Немачке – банкар теоретичар завере

Четрдесеттрогодишњи Тобијас Р. осумњичен је да је синоћ убио девет људи у немачком граду Ханау, потом своју мајку, а на крају и себе. Немачки медији преносе да је реч о банкару ултра-десничару и теоретичару завере.

Осумњичени за нападе у наргила-баровима у Немачкој Тобијас Р. објавио је на Јутјубу видео-снимак у ком износи своје ултра-десничарске ставове.

Према наводима немачких медија, то је својеврсни 82-секундни манифест убице, који је пре напада оставио и опроштајно писмо.

У видеу објављеном на Јутјубу види се, како пише Франкфуртер алгемајне цајтунг, 40-годишњи мушкарац у белој кошуљи, који изгледа као обичан канцеларијски радник.

Видео је снимљен у приватном стану. 

"Ово је моја лична порука свим Американцима", каже мушкарац на почетку снимања. Даље наводи да је "Америка под контролом невидљивих тајних друштава која би могла да контролишу умове других и одржавају систем модерног ропства".

"У Америци постоје тајне, подземне војне базе у којима се муче и убијају мала деца, а у неким се случајевима обожава и сам ђаво", поручује мушкарац у видеу.

Дужност свих Американаца је, каже, да пронађу базу и зауставе ноћну мору.

Видео завршава речима: "Борите се сада".

Биографија Тобијаса Р. 

У опису видео-снимка налази се линк ка веб адреси, регистрованој под немачким доменом. Адреса је сада офлајн, али је била активна до јутрос.

Како пише ФАЗ, у менију "О мени", у којој је објашњено ко стоји иза странице, наведено је пуно име и презиме мушкарца рођеног у Ханауу 1977, где је одрастао и ишао у школу.

По завршетку средње школе, образовао се за банкара у Франкфурту.

Немачко федерално тужилаштво напад у Хануу третира као акт домаћег тероризм.

Верује се да су жртве турске националности.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво