Крамп Каренбауер неће бити наследница Меркелове

Анегрет Крамп Каренбауер, лидерка Хришћанско-демократске уније канцеларке Ангеле Меркел, неће се кандидовати за канцелара на изборима у Немачкој следеће године, рекао је извор из ЦДУ-а, преноси Ројтерс.

Анегрет Крамп Каренбауер се нашла у незгодној позицији када је страначки одбор у Тирингији показао непослушност и са популистичко-десничарском Алтернативом за Немачку гласао за Томаса Кемериха, кандидата Либерално-демократске странке за премијера покрајине.

Председница Хришћанско-демократске уније пристала је и на кризни састанак шефова странака владајуће савезне коалиције који је предложила Социјалдемократска партија Немачке.

Крамп Каренбауер је и данас на састанку председништва партије рекла да постоји нејасан однос делова њене странке са Алтернативом за Немачку и Левицом, а да је она стриктно против сарадње са тим странкама.

Најавила је и да ће се повући са места лидера демохришћана, пошто ће до лета бити организовани избори новог кандидата за место канцелара Немачке.

Анегрет Крамп Каренбауер је тренутно немачка министарка одбране.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво