Пекинг шаље тим који ће истражити смрт доктора Лија

Од новог коронавируса у Кини умрло је више од 630 људи, али једна смрт је посебно наљутила Кинезе. Ноћас је у Вухану од коронавируса умро 34-годишњи офталмолог Ли Венглијанг, који је први упозорио на појаву новог вируса крајем децембра, а кога је због тога локална полиција упозорила да "не шири гласине на интернету".

Поједини кинески медији синоћ су објавили да је Ли умро док је још био жив, па су вести повучене након демантија из централне болнице у Вухану. Болница у којој је Ли радио и у којој се заразио вирусом објавила је да је у њој умро ноћас око три сата.

Због свега тога, милиони коментара су почели да круже кинеским друштвеним мрежама, да би на крају централна влада из Пекинга послала у Вухан тим који ће истражити смрт лекара.

Истовремено, кинески председник Си Ђинпинг о епидемији новог коронавриуса разговарао је телефоном са америчким колегом Доналдом Трампом.

Си је рекао Трампу да је Кина у потпуности уверена да ће победити нови коронаврус и затражио од Вашингтона да на епидемију реагује "разумно", пренела је кинеска агенција Синхуа. Трамп је "изразио уверење у кинеску моћ и отпорност у борби са новим коронавирусом", саопштено је из Беле куће.

У Вухану, центру борбе са новим коронавирусом, број кревета за лечење заражених све је већи, будући да се бројне фискултурне хале и конгресни центри претварају у прихватне болнице.

Вухан је такође изградио две привремене болнице за само десетак дана, како би примио велики број инфицираних.

Кинеске здравствене власти данас су објавиле да у последња два дана "значајно опада" број заражених, а из болница је изашло више од 1.500 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 13. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије