Опречне информације о стању кинеског доктора

Иако је кинески "Глобал тајмс" објавио вест да је преминуо доктор Ли Венлианг, који је први упозорио на опасност од коронавируса, а пренели сви светски медији, вечерас су је демантовали. Преносе саопштење болнице да је доктор жив али у критичном стању. Раније током дана саучешће породици је упутила и Светска здравствена организација.

Глобал тајмс објавио је данас да је 34-годишњи офталмолог Ли преминуо у Вухану од последица заразе коронавирусом, на чију опасност је први упозорио 30. децембра.

Ту вест пренели су сви водећи светски медији, а Светска здравствена организација упутила је саучешће породици доктора Лија. Сада на званичном Твитер налогу СЗО стоји да немају званичних информација о стању доктора.

По објављивању информације да је доктор Ли преминуо, на друштвеним мрежама у Кини и широм света послате су поруке са изразима саучешћа и жалости. 

Из болнице су неколико сати касније саопштили да је по локалном времену у 21.30 дошло до срчаног застоја код пацијента, од када је на апаратима за одржавање живота.

Твит Глобал тајмса са информацијом о смрти доктора је обрисан.   

Након што је Ли упозорио на опасност од новог вируса, локална полиција га је најпре привела и упозорила да ће бити кажњен због ширења панике. Касније су му се извинили када се испоставило да је био у праву, с обзиром на то да је коронавирус почео да се шири и односи животе.

Тридесетчетворогодишњи Ли се у међувремену заразио коронавирусом на који је упозоравао.

Од коронавируса преминуло је више од 500 особа, а заражено је 28.000 људи. Регистрован је у више од 20 земаља широм света. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво