Републиканци славе "хаос" на изборима за демократског кандидата

Републиканци у САД жестоко критикују демократе због кашњења резултата на првим изборима у Ајови за страначког председничког кандидата, оцењујући да демократе "не могу да изведу ни кокус, а желе да воде владу".

Председник САД Доналд Трамп огласио се на Твитеру, само да, како је рекао, прослави "победу". 

"Велика победа нас у Ајови вечерас. Хвала вам!", написао је Трамп.

Менаџер Трампове кампање, Бред Парскал рекао је да "демократе једу чорбу коју су сами закували, у најаљкавијем хаосу у историји". Парскал је одлагање резултата избора назвао "крахом".

"Не могу да изведу ни кокус, а желе да воде владу", написао је Парскал на Твитеру, додавши "Не, хвала."

Кокус подразумева скуп, који може да потраје неколико сати, пре него што присутни одаберу свог кандидата.

Овакви скупови се одржавају само на неколико локација, од којих је једна Ајова.

Кејли Мекенани, секретарка за штампу Трампове кампање, назвала је одлагање "необичним" и упитала да ли демократе "преправљају" своје кокусе у Ајови.

"То што демократе које нису у стању да извештавају ни о резултатима сопствених избора је најсавршенија метафора за почетак 2020. године", твитнуо је Ендру Кларк, директор за брзо реаговање у Трамповој кампањи.

Републиканска странка у Ајови саопштила је да је Трамп разбио "све досадашње записнике о излазности".

Трамп је лако победио своје мање познате ривале, бившег републиканског заступника у Ајови Џоа Велша и бившег гувернера Масачусетса Била Велда, који су обојица имали око један посто укупног броја гласова.

Према анкетака демократа, Берни Сандерс, Џо Бајден, Пит Батиџиџ и Елизабет Ворен главни су кандидати демократа странке.

Међутим, резултати касне, а демократе у Ајови су објавиле да их поново проверавају због "недоследности" приликом добијања података с бирачких места, што је покренуло фрустрацију међу тимовима демократских кандидата и критике републиканаца, пише Политико.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво