У Меморијалу Холокауста у Берлину упаљено 75 свећа

Поводом обележавања Међународног дана сећања на жртве холокауста и 75. годишњице ослобађања из нацистичког концетрационог логора Аушвиц-Биркенау У берлинском Меморијалу Холокауста упаљено je 75 свећа.

Церемонију паљења свећа организовала Европска асоцијација меморијала убијених Јевреја и Меморијал Холокауста, јавља агенција Тас.

"Било којег дана, али пре свега на Дан сећања на Холокауст, морамо показати наше лице, морамо заједно устати како често понављање речи више никада не би биле празне фразе", изјавила је Леа Рош, челница асоцијација.

Поводом годишњице је служена миса и у берлинској катедрали, а у понедељак ће у немачкој престоници бити организаован низ пригодних свечаности.

У берлинској опери ће бити одржан комеморативни концерт, а том догађају ће присуствовати немачка канцеларка Ангела Меркел и пољски премијер Матеуш Моравијецки.

Немачки Бундестаг организоваће у среду церемонију поводом годишњице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво