Болница за коронавирус, објекат од хиљаду кревета за један викенд

Због претрпаних болница, кинеске власти су наложиле хитну изградњу болнице у Вухану по узору на сличан објекат који је изграђен у Пекингу током епидемије САРС-а. Рок за завршетак радова на болници за пацијенте заражене коронавирусом од хиљаду постеља је почетак следеће недеље.

Тешка грађевинска машинерија укључујући 35 багера и десет булдожера стигла је у четвртак увече како би нова болница била спремна до понедељка, преноси Ројтерс.

Пошто је реч о већ готовом објекту, изградња неће бити само брза већ и јефтина, пишу локлани медији.

Једна од државних грађевинских компанија која је укључена у пројекат истакла је да се чини све да се превазиђу тешкоће додајући да се 100 радника налази на градилишту.

На снимцима кинеске државне телевизије види се велики број машина које припремају темељ за нову болницу од 1.000 кревета док камиони доносе грађевински материјал и опрему.

Локација на којој се гради болница претходно је била предвиђена као радничко одмаралиште поред језера на ободу града.

Намера је да прекопира модел из Пекинга 2003. године где је за само недељу дана изграђена болница за пацијенте са вирусом САРС-а којем су подлегле 774 особе.

Коронавирус убио је досад 26 особа и заразио више од 800 људи.

Већина случајева заразе налази се у централнокинеском граду Вухану где се верује да је забележен први случај децембра прошле године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара