Квар на мотору узрок пада украјинског авиона код Техерана

Није у питању терористички или ракетни напад, несрећа нема везе са актуелном кризом САД и Ирана, објавила је украјинска амбасада у Техерану.

Украјински авион са 176 пуника и чланова посаде који се јутрос срушио неколико минута после полетања са аеродрома "Имам Хомеини" у Техерану није прогласио узбуну, изјавио је Хасан Резеифар, генерални директор комисије иранске организације за цивилну авијацију која истражује несрећу. 

Украјинска амбасада у Техерану саопштила је да је 168 људи купило карте за овај лет и да је посада имала девет чланова, те да прелиминарни извештаји показују да је авион пао због квара на мотору.

Међу путницима погинулим у авионској несрећи у Ирану била су 82 држављана Ирана и 63 Канађана, као и држављани Украјине, Шведске, Авганистана, Немачке и Британије, објавио је на Твитеру украјински министар Вадим Пристајко. 

Навео је да је погинуло 11 Украјинаца, међу којима девет чланова посаде, 10 држављана Шведске, четворо путника из Авганистана, троје из Немачке и троје из Британије, преноси Ројтерс. 

Ирански и украјински званичници кажу да ова несрећа није повезана са ноћашњим ракетним ударима Ирана на базе у Ираку у којима се налазе америчке трупе. 

Према извештајима иранског Црвеног полумесеца нико није преживео пад авиона.

Ирански истражни органи саопштавају да се један од мотора на авиону запалио и да је пилот због тога изгубио контролу над летелицом.

Иранска државна телевизија објавила је да су у авиону била 32 страна држављанина не наводећи њихове националности.

Тас наводи да је пронађена "црна кутија" која бележи податке о лету и да је предата истражним органима.

Представници компаније "Боинг" кажу да су обавештени о несрећи и да прикупљају додатне информације.

Председник Украјине Володимир Зеленски прекинуо је посету Оману и вратио се у Кијев, док премијер Олексеј Гончарук каже да се тренутно утврђује колико је украјинских држављана било на овом лету.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво