Протест у Вашингтону због убиства Солејманија, међу говорницима и Џејн Фонда

У више од 70 америчких градова протестовало се због напада у којем је убијен ирански генерал Касем Солејмани. Међу говорницима у Вашингтону била и глумица Џејн Фонда.

Америчка телевизијска мрежа наводи да протесте спонзорише коалиција ANSWER – антиратна организација формирана након напада 11. септембра.

Демонстранти су се у Вашингтону окупили у парку Лафајет, наспрам Беле куће. Говорници су током протеста тражили од Сједињених Држава да се повуку из Блиског истока.

Си-Ен-Ен наводи да су серије протеста биле планиране и пре убиства Солејманија. Демонстранти су носили транспаренте на којима је писало "Престаните са бомбардовањем Ирака".

Међу говорницима је била и глумица Џејн Фонда, која сваке недеље протестује у Вашингтону због климатских промена.

"Млади људи треба да знају да су сви ратови који су се водили од њиховог рођења били због нафте", рекла је Џејн Фонда.

Навела је да нафта убија људе на Блиском истоку, али и људе у Америци.

"Не можемо више да губимо животе, да се људи убијају и уништава наше окружење због нафте и фосилних горива", поручила је чувена глумица.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије