Џејн Фонда ухапшена на степеницама Конгреса

Чувена глумица Џејн Фонда ухапшена je на Капитол хилу док је протестовала против климатских промена, јавља Си-Би-Ес.

Осамдесетједногодишња глумица је са групом демонстраната протестовала у оквиру своје кампање под називом "Fire Drill Friday" (Противпожарни петак).

Полиција са Капитол хила је рекла за Си-Би-Ес да је ухапшено 16 особа под оптужбама за ометање дневног реда. Након неколико сати, глумица је пуштена.

Џејн Фонда, која се преселила у Вашингтон да би се борила против климатских промена, обавезала се да ће сваког петка, до јануара, протестовати на степеницама Конгреса.

„Бићу на Капитолу сваког петка, било да је сунце или да пада киша, инспирисана и охрабрена невероватним покретом наших младих. Не могу више да стојим по страни и да допуштам да наши изабрани званичници игноришу, или још горе, омогућавају индустријама које уништавају нашу планету да праве профит. Не можемо више ово да трпимо", навела је глумица на свом сајту.

Најављено је да ће јој се у акцији придружити и друге славне личности, научници, економисти и људи из заједница које су погођене овим променама.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво