Крамп Каренбауер: Макрон жели да замени НАТО, ми да га ојачамо

Немачка министарка одбране Анегрет Крамп Каренбауер дистанцирала се од недавне критике Емануела Макрона на рачун НАТО-а, рекавши да док председник Француске жели да замени тај војни савез, Немачка жели да га ојача.

Макрон је у интервјуу за Економист недавно рекао да је НАТО у стању мождане смрти, а да Европа не може више да се ослони на САД, те да између Вашингтона и савезника у НАТО-у не постоји координација у доношењу стратешких одлука.

У интервјуу за Велт ам Зонтаг, немачка министарка каже да се Берлин слаже да је потребна већа европска сарадња у безбедносној политици, али да Париз има другачију перспективу од Берлина, преноси Политико.

"Кад Француска говори о већој европској сарадњи у одбрани, они говоре о стратешкој аутономији. Французи желе снажну европску сарадњу која ће заменити НАТО", рекла је Крамп Каренбауер.

Додала је да је са друге стране више забринута за способност деловања.

"Моје становиште је да свако јачање европске одбране такође јача европски стуб у НАТО", рекла је Крамп-Каренбауер или краће АКК, како је зову у Немачкој.

Шефица немачких демохришћана оценила је и да "Француска има другачију војну културу од Немачке".

"То се одражава у најновијим предлозима њеног председника. Али Немачка такође има своје интересе", рекла је она истакавши значај партнерства Берлина и Париза као и његову интеграцију у НАТО.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара