Оливер Вархељи добио "зелено светло" Одбора ЕП

Кандидат Мађарске за европског комесара за проширење и суседство, Оливер Вархељи, добио је подршку Спољнополитичког одбора Европског парламента.

Вархељи је добио "зелено светло" од Одбора, пошто је закључено да су додатни одговори које је дао у писаној форми задвољили чланове тог тела Европског парламента, преноси мађарски јавни сервис.

Тиме се отвара пут да нова Европска комисија са Урсулом фон дер Лајен на челу ступи на дужност 1. децембра.

"Нећу бити везан, нити под утицајем било које изјаве или позиције било ког премијера, било које земље или било ког представника било које владе", навео је Вархељи у писаном одговору на додатна питања чланова Одбора, преноси портал Политико.

Вархељи је саслушан прошле недеље пред истим одбором ЕП, али је на иницијативу социјалдемократа одлучено да ће морати да одговори на додатна писана питања.

Вархељи тренутно служи као амбасадор Мађарске при ЕУ.

Претходни мађарски кандидат за функцију европског комесара, Ласло Трочањи, није прошао саслушање пред Одбором за правна питања ЕП због, како је речено, сукоба интереса.

Трочањи је суспендован због нејасноћа у вези са функционисањем његове адвокатске канцеларије, коју је основао док је био министар правде у влади Виктора Орбана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи