Шала или увијена претња – Ђулијани има "осигурање" у истрази против Трампа

Адвокат Доналда Трампа, Руди Ђулијани, рекао је да има добро "осигурање" у случају да се Трамп окрене против њега током процеса импичмента америчког председника.

Руди Ђулијани је у телефонској изјави за Гардијан изјавио да је уверен да ће му председник САД остати лојалан, након што је на саслушању у оквиру истраге о опозиву Трампа оптужен за покушај вођења прљаве кампање против америчких званичника у Украјини.

Поводом спекулација да ће републиканци настојати да га означе као кривца да би заштитили председника, Ђулијани је истакао да је Трамп "веома одан" и да га познаје три деценије.

На питање да ли је нервозан због могућности да га Трамп у истрази "баци под аутобус", Ђулијани је, кроз благи смех, рекао да није, али да има "веома добро осигурање".

"Ако Трамп то учини, сви моји болнички рачуни биће плаћени", поручио је Ђулијани.

"Он се шали", рекао је у том тренутку Ђулијанијев адвокат Роберт Костело, који је слушао разговор.

Било да је у питању шала или увијена претња, пише Гардијан, Ђулијани је постао кључна фигура у процесу импичмента.

У истрази треба да се утврди да ли је Трамп злоупотребио положај и позвао Украјину да се меша у америчке изборе и да ли је Бела кућа условила помоћ Украјини, како би је подстакла да истражи Трамповог ривала Џозефа Бајдена и послове његовог сина у Украјини.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво