Шала или увијена претња – Ђулијани има "осигурање" у истрази против Трампа

Адвокат Доналда Трампа, Руди Ђулијани, рекао је да има добро "осигурање" у случају да се Трамп окрене против њега током процеса импичмента америчког председника.

Руди Ђулијани је у телефонској изјави за Гардијан изјавио да је уверен да ће му председник САД остати лојалан, након што је на саслушању у оквиру истраге о опозиву Трампа оптужен за покушај вођења прљаве кампање против америчких званичника у Украјини.

Поводом спекулација да ће републиканци настојати да га означе као кривца да би заштитили председника, Ђулијани је истакао да је Трамп "веома одан" и да га познаје три деценије.

На питање да ли је нервозан због могућности да га Трамп у истрази "баци под аутобус", Ђулијани је, кроз благи смех, рекао да није, али да има "веома добро осигурање".

"Ако Трамп то учини, сви моји болнички рачуни биће плаћени", поручио је Ђулијани.

"Он се шали", рекао је у том тренутку Ђулијанијев адвокат Роберт Костело, који је слушао разговор.

Било да је у питању шала или увијена претња, пише Гардијан, Ђулијани је постао кључна фигура у процесу импичмента.

У истрази треба да се утврди да ли је Трамп злоупотребио положај и позвао Украјину да се меша у америчке изборе и да ли је Бела кућа условила помоћ Украјини, како би је подстакла да истражи Трамповог ривала Џозефа Бајдена и послове његовог сина у Украјини.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 15. нов 2019, 12:44) - anonymous [нерегистровани]

Prljava kampanja

A jel kod ovih ima tako nešto kao "čista" kampanja? Pa demokrati su čak i obične filmove i tv serije počeli da koriste u otvorenoj kampanji i protiv svojih i protiv republikanaca.