Ердоган без одговора о писму, Трамп је "велики обожаватељ" Ердогана

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган није одговорио на питање зашто је игнорисао писмене захтеве председника Доналда Трампа да прекине своју инвазију на север Сирије, рекавши да је писмо вратио Трампу.

"Писмо је враћено господину председнику овог поподнева", рекао је Ердоган у среду на заједничкој конференцији за новинаре са Трампом у Белој кући.

Ердоган није директно одговорио на новинарско питање зашто је игнорисао Трампов захтев и наставио с инвазијом на подручје које контролишу Курди, уместо тога описујући терористе на Блиском истоку који су убили турске држављане, преноси Политико.

Ово подсећа на ситуацију са Трамповим необично колоквијалним писмом из октобра у коме је поручио Ердогану да не буде "будала" или "тврд човек". Ердоган је прошлог месеца назвао писмо недипломатичним, рекавши: "Нисмо заборавили на њега".

"Хајде да направимо добар посао!" Трамп је написао у писму 9. октобра. "Не желите да будете одговорни за клање хиљаде људи, а ја не желим да будем одговоран за уништавање турске економије – а бићу."

Претходно је објављено да је Ердоган бацио писмо у смеће чим га је примио.

"За наш однос нема смисла да се даље бавимо овим писмом", рекао је Ердоган новинарима у октобру.

"То нам није приоритет, али када дође време, волели бисмо да знамо да ћемо предузети неопходне кораке", додао је.

Конференција за новинаре, осим тога, протекла је у пријатељском тону, а Трамп је исказао дивљење турском колеги, рекавши да је "велики обожаватељ" Ердогана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво