Амбасадор САД у Кијеву: Циљ је био да се преко Хантера нападне Џо Бајден

Иницијатива да се покрене истрага у украјинкој енергетској комапнији "Буризма" у вези са са Хантером Бајденом била је мотивисана жељом да се нападне његов отац, бивши потпредседник САД, Џо Бајден, рекао је вршилац дужности амбасадора САД у Кијеву, Вилијам Тејлор.

У транскрипту Тејлоровог сведочења пред Сенатом у оквиру истраге за опозив Доналда Трампа наводи се да је циљ био да се баци "лоше светло" на Џоа Бајдена, који је потенцијални ривал актуелног америчког председника на следећим изборима.

Смењена амбасадорка САД у Кијеву, Марије Јованович рекла је, према претходно објављеном транскрипту њеног исказа, да су је украјинске власти упозориле да је Трампов лични адвокат Рудолф Ђулијани био у контакту са тамошњим државним тужиоцем.

Представнички дом америчког Конгреса прошлог четвртка усвојио је резолуцију којом се формализује процес опозива председника САД.

Транскрипт разговора Доналда Трампа и украјинског председника Володимира Зеленског показује да је амерички председник затражио да украјинске власти покрену истрагу против Џоа и Хантера Баједена због тврдњи о наводној корупцији.

Трамп је наводно војну помоћ Украјини вредну 400 милиона долара условио покретањем истраге против Хантера Бајдена. 

Америчким властима транскрипт разговора двојице председника доставио је анонимни узбуњивач за кога је касније речено да је агент ЦИА.

Хантер Баједен је од 2014. до 2019. године био члан одбора главног највећег украјинског произвођача природног гаса "Буризма холдингс".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво