Француска и Немачка обуставиле продају оружја Турској

Званични Париз и Берлин обуставили су продају оружја Турској, упозоривши Анкару да њена офанзива на североистоку Сирије прети европској безбедности.

"У ишчекивању окончања ове офанзиве, Француска је одлучила да суспендује све намере о извозу оружја Турској које би могло да буде коришћено у овој офанзиви. Ова одлука одмах ступа на снагу", наводи се у заједничком саопштењу француских министарстава спољних послова и одбране.

У саопштењу се истиче да ће министри спољних послова Европске уније усагласити став у понедељак, на састанку у Луксембургу, пренео је Ројтерс.

Претходно је Немачка објавила да је забранила извоз оружја у Турску због турске војне операције на североистоку Сирије.

"С обзиром на турску војну офанзиву на североистоку Сирије, савезна влада неће издати нове дозволе за сву војну опрему коју би Турска могла користити у Сирији", рекао је немачки министар спољних послова Хајко Мас.

Немачка је само у 2018. години у Турску извезла оружје вредно 243 милиона евра, што је скоро трећина укупног немачког извоза оружја, напомиње британска агенција.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво