Трамп о истрази у Конгресу: Лов на вештице

Амерички председник Доналд Трамп критиковао је одлуку демократа у Представничком дому Конгреса да покрену формалну истрагу против њега која би могла да доведе до његовог опозива, оценивши да је реч о "лову на вештице".

Трамп je на свом налогу на Твитеру написао да је то лоше за Америку.

"Тако важан дан у Уједињеним нацијама, толико посла и толики успех, а демократе су намерно морале да униште и понизе све са више ударних вести. Смеће од лова на вештице", написао је Трамп.

Навео је и да покретачи петиције нису видели транскрипт његовог разговора са украјинским председником Володимиром Зеленским а који ће, како је најавио, објавити.

Према писању америчких медији, узбуњивач из обавештајних кругова је открио да је Трамп у јулу разговарао са Зеленским, тражећи од њега компромитујуће информације о Хантеру Бајдену, сину Џоа Бајдена, једног од кандидата демократа за изборе 2020.

Иако нема доказа о наводној корупцији Бајдена или његовог сина, који је био у одбору украјинске енергетске компаније "Буризма холдингс", Трампов разговор може представљати злоупотребу председничке моћи, навео је Си-Ен-Ен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво