"Доријан" прети источној обали САД, наређена евакуација

Ураган "Доријан" креће се уз источну обалу САД. Прошао је Флориду и иде ка Северној Kаролини. Отказани сви летови са Међународног аеродрома "Џексонвил". Наређена евакуација око милион људи, јавља "Гардијан".

Сви летови са Међународног аеродрома "Џексонвил" отказани су у среду поподне када се ураган "Доријан" приближио САД, јавља Си-Ен-Ен.

"Очекује се да ће летови бити настављени у четвртак, ако временске прилике то допусте", навела је за Си-Ен-Ен портпаролка аеродрома Деби Џонс.

Надлежни у САД упозоравају да је "Доријан" веома опасан ураган и апелују на око милион људи који живе на потезу од Флориде до Северне Kаролине да се евакуишу.

Гувернер Јужне Kаролине Хенри Мекмастер наредио је обавезну евакуацију 830.000 становника, јавља Гардијан.

Мекмастер је упозорио становнике који се налазе у зонама евакуације да напусте угрожена подручја што пре.

"Не можемо све да сачувамо, али верујем да можемо да помогнемо да сви преживе. Када брзина ветра достигне брзину од 65 километара на час, више не можемо да дођемо до вас и да вам помогнемо. Зато вас молим да напустите угрожена подручја што пре", рекао је Мекмастер.

Очекује се да "Доријан" погоди Северну Kаролину у четвртак и петак.

Претходно је, као олуја најјаче категорије, потпуно разорио Бахаме и усмртио седам особа. Поплављена су цела насеља, уништено је више од 13.000 домова, огромна је штета на путевима и електро-мрежи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се