Aвион принудно слетео у поље код Москве, 23 особе повређене

Двадесет три особе су повређене, међу којима и деветоро деце, када је руски путнички авион принудно слетео у поље недалеко од аеродрома "Жуковски" убрзо по полетању из Москве пошто су птице улетеле у мотор летелице.

Авион са 234 путника и чланова посаде компаније "Урал ерлајнс" полетео је из Москве за Симферопољ када су птице улетеле у мотор, преноси Тас.

"Дошло је до принудног слетања у Жуковском. Птице су улетеле у оба мотора. Мотори су се угасили, посада је извела слетање, километар од писте", рекао је Сергеј Скуратов, генерални директор "Урал ерлајнса" за Тас.

Пилоту Дамиру Јусупову биће додељено државно одликовање због тога што је успешно извео принудно слетање путничког авиона. 

На лицу места било је 20 екипа хитне помоћи, а ангажована су и два хеликотера.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да су пилоти авиона хероји јер су спасили десетине живота.

"Путници авиона и посада остали су живи. Желимо брз опоравак онима који су повређени и честитамо пилотима-херојима који су спасили животе људи и спустили авион", рекао је Песков новинарима, преноси Спутњик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво