Изненадна војна вежба у Русији, 150.000 војника на терену

Руска војска започела је изненадну велику војну вежбу, која за циљ има да провери спремност оружаних снага да одговоре на могуће безбедносне претње у централној Азији. Вежба ће се одржати од 24. до 28. јуна.

Подаци Министарства одбране указују да ће на вежбама учествовати 150.000 војника, 500 авиона и 20.000 возила.

Према речима министра одбране Русије Сергеја Шојгуа, петодневне војне вежбе провериће спремност војске да одржи безбедност у централној Азији, која се, како каже, суочава са озбиљним терористичким претњама, преноси АП.

Шојгу наводи да ће вежба бити одржана на 35 полигона.

Руска војска ће тестирати системе С-300 и С-400 у региону Волга, а у Свердловском региону систем "Искандер-М", саопштило је Министарство одбране.

Руски званичници су забринути о могућем ширењу екстремиста из Авганистана у бивше совјетске републике у средишњој Азији.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво