Још већа подршка Џонсону у трећем кругу, Стјуарт испао

Бивши британски министар спољних послова Борис Џонсон учврстио је своју позицију фаворита за наредног премијера, пошто је у трећем кругу гласања за новог лидера Конзервативне партије добио још већу подршку.

Борис Џонсон освојио је 143 од 313 гласова, други је министар спољних послова Џереми Хант са 54 гласа, а трећи министар екологије Мајкл Гов са 51 гласом.

На четвртом месту је министар унутрашњих послова Сајид Џавид, који је добио 38 гласова, преноси Ројтерс.

Министар за међународни развој Рори Стјуарт завршио је на последњем месту са 27 гласова и елиминисан је из даље изборне трке, јер није прешао праг од најмање 33 гласа.

О два финална кандидата изјашњаваће се 160.000 чланова Конзервативне партије почев од 22. јуна, а очекује се да победник буде проглашен месец дана касније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво