Запалио се авион на "Шереметјеву" – 41 особа погинула

Четрдесет и једна особа је погинула када се авион руске компаније "Аерофлот“ запалио приликом принудног слетања на московски Аеродром "Шереметјево". Деветнаест особа јавило се на лечење, петоро упућено у московске болнице. У авиону "суперџет 100" налазило се 78 особа.

Портпаролка руског Истражног комитета Светлана Петренко рекла је новинарима да је преживело 37 од 78 људи из Аерофлотовог авиона чији је задњи крај изгорео на Аеродрому "Шереметјево".

"На лету Москва-Мурманск било је 78 људи укључујући и чланове посаде", навела је Петренкова, преноси Тас.

Министар здравља московског региона Дмитриј Матвејев рекао је да се 19 особа обратило лекарима. "Петоро је превезено је у болнице на подручју Москве", додао је Матвејев.

Истражни комитет раније је саопштио да је погинуло је 13, а повређено седам особа.

Ватрогасци су претходно успели да угасе ватру која је у потпуности уништила задњи крај авиона, који је произведен 2018. године. 

Авион је полетео за Мурманск, али се вратио на московски аеродром јер му се у ваздуху запалио мотор.

Руска агенција преноси да се претпоставља да је пожар изазвала муња која је улетела у мотор летелице.

Сајт за праћење летова Флајтрадар 24 наводи да је авион направио два круга око Москве и слетео после 45 минута. Инцидент се догодио у 18.40 по локалном времену, а убрзо су се појавили снимци авиона захваћеног ватром.

На снимцима се такође види како труп авиона гори на писти, док се над аеродромом надвио густ црни дим, пренео је Ројтерс.

Из Московског међурегионалног истражног одељења за ваздушни саобраћај наводе да се испитују околности и узрок инцидента.

Руска државна телевизија емитовала је снимак пожара.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да руски председник Владимир Путин наредио истрагу о несрећи Аерофлотове летелице, додавши да су послата сва потребна упутства како би се открио узрок несреће.

"Председник се дубоко саосећа са свима који су изгубили своје вољене у авионској несрећи", истакао је Песков.

Аеродром "Шереметјево" ради у ограниченом режиму – отворена је једна писта, али авионима се тренутно не дозвољава да слете.

Летови се преусмеравају на други московски аеродром, "Домодедово".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво