Лопта у дворишту Беле куће

Руско Министарство иностраних послова позвало јеСАД да и формално признају да није било сарадње између Русије и предизборног штаба америчког председника Доналда Трампа на изборима 2016. године, пренео је Ројтерс.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков навео је да Русија сматра "да су оптужбе за мешање Русије у изборни процес у САД неосноване, јер чак и кратке информације наведене у Малеровом извештају немају основе", пренео је Тас.

"Тешко је наћи црну мачку у тамној соби, поготово ако не постоји", додао је Песков.

Раније данас је руски посланик Константин Косачев рекао да је извештај Роберта Малера отворио простор за отопљавање односа између Москве и Вашингтона.

У извештају Роберта Малера закључено је да амерички председник Доналд Трамп није сарађивао са Русима током кампање за председничке изборе у САД 2016. године. Стигла је реакција из Русије: Посланик Константин Косачев позитивно је оценио могућности за будућу сарадњу две земље.

"У сваком случају, постоји прилика да се много тога обнови у нашим односима, али питање је да ли би Трамп ризиковао да то уради. Ми смо наравно спремни", рекао је Косачев.

Роберт Малер није пронашао доказе о дослуху, али је остало нерешено питање да ли је Трамп ометао правду поткопавањем истраге која је трајала све време његовог председниковања.

Трамп је од самог почетка одбацивао било какву повезаност људи из његове председничке кампање са Русијом, оцењујући да она представља "лов на вештице".

Током двогодишње истраге Малера о могућем руском мешању у америчке председничке изборе издато је више од 2.800 судских налога за сведочење и спроведено готово 500 претреса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара