Хјустон: Власти упозориле грађане на висок ниво бензена у ваздуху

Власти Хјустона у америчкој држави Тексас упозориле су грађане да остану у кућама пошто су регистроване високе концентрације бензена у ваздуху у близини једног изгорелог складишта петрохемикалија изван града, јавља АП.

Ватрогасци су у среду угасили пожар у компанији Интерконтинентал Терминалс у Дир Парку, који је почео у недељу и уништио неколико великих цистерни бензена и хемикалије које се користе за одстрањивање лака за нокте, лепак и разређиваче боја.

Иако су у среду званичници саопштили да ниво бензена у близини објекта не представља здравствени проблем, власти су издале наредбу за останак код куће због "извештаја о бензену или другим штетним органским једињењима" у Дир Парку, е око 24 километра југоисточно од Хјустона.

Неколико школских округа такође је отказало часове због забринутости око квалитета ваздуха.

Еколошке групе су рекле да су становници који живе у близини објекта имали различите симптоме, укључујући главобоље, мучнину и крварење из носа. Према Центрима за контролу и превенцију болести, дуготрајно излагање високо запаљивој хемијској супстанци изазива штетне ефекте на крв, укључујући и коштану срж.

Судија округа Харис Лина Хидалго, која је главни управник округа, изјавила је да је благ ветар спречио да се испарења шире даље.

"Изван тог непосредног подручја, тренутно не видимо повишене нивое", рекала је Лина Хидалго.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво