Шта се то збива у Северној Кореји

Сателитски снимци у близини Пјонгјанга указују на могућност да се Северна Кореја припрема да лансира пројектил или свемирску ракету.

На сателитским снимцима, које је објавила америчка јавна радио мрежа НПР, уочава се кретање камиона и дизалице око фабрике "Санумдонг", у којој је Северна Кореја изградила своје прве интерконтиненталне балистичке ракете способне да допру до Сједињених Држава.

У блиској прошлости повећане активности на овој локацији указивале су да Северна Кореја припрема премештање ракете на место за њихово лансирање.

Раније ове недеље је објављен извештај и да је обновљена главна станица за лансирање ракета у Сохаеу.

Рад на размонтирању ове станице почео је прошле године, али је заустављен након прекинутих разговара са Вашингтоном.

Амерички председник Доналд Трамп рекао је да ће бити разочаран ако Северна Кореја настави са тестирањем оружја.

"Био бих непријатно изненађен уколико би он (Ким Џонг Ун) урадио било шта што је у супротности са нашим схватањима", истакао је Трамп.

Аналитичари верују да у овој фази Пјонгјанг припрема лансирање сателита, а не да тестира пројектил.

Међутим, САД су раније ове недеље саопштиле да би то било противречно договорима које је севернокорејски лидер Ким Џонг Ун склопио са Трампом.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво