Рогозин: Други грађански рат у САД

Директор руске космичке агенције Роскосмос Дмитриј Рогозин изјавио је да је његова посета Сједињеним Америчким Државама на позив Насе отказана зато што је у току "други амерички грађански рат".

"Америка је заправо захваћена својим другим грађанским ратом", рекао је Рогозин у интервјуу за ТВ канал Росија 24.

Наса је, како је додао, "пала као жртва унутрашње борбе у САД", а читава ситуација са списком санкција је срамота, преноси Тас.

"То је потпуно међународно безакоње и уопште ме не занимају мотиви за којима су се поводили људи у Обаминој администрацији или актуелном Сенату", рекао је Рогозин.

Рогозин је рекао и да је Наса заинтересована да Роскосмос развија верзију ракете "сојуз" за летове на Месец.

Наса је претходно саопштила да је руску страну обавестила о одлагању планиране посете Рогозина САД, али да наставља са њеном припремом упркос критикама у Вашингтону.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво