САД: Европа треба да уради више како би помогла Украјини против Русије

Стејт департмент саопштио је да би Сједињене Америчке Државе желеле да европске земље учине више како би помогле Украјини у њеној борби са Русијом око Крима, што укључује оштрију примену санкција и разматрање подршке гасоводу "Северни ток 2".

"Многе владе увеле су санкције Русији због њених акција у Криму, у Украјини. Све те санкције нису у потпуности примењене. Тако да је то једна ствар за коју можемо да очекујемо да европске земље ураде више", рекла је портпаролка Стејт департмента Хедер Нојерт. 

Додала је да је и доста разговарано и о питању гасовода "Северни ток 2", пренео је Ројтерс

Руска погранична стража у недељу је запленила три украјинска војна брода и притворила њихову посаду, због чега је Кијев у понедељак увео тридесетодневно ратно стање у 10 од 27 украјинских региона које сматра најподложнијим евентуалном руском нападу. Ратно стање ступа на снагу сутра.

Москва је саопштила да је погранична стража запленила украјинске бродове јер су прекршили важеће прописе о кретању са подручја Црног мора ка Азовском мору, кроз Керчки пролаз, те да су илегално преши руску државну границу и извели опасне маневре.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво