Соросева фондација се повлачи из Турске

Фондација за отворено друштво Џорџа Сороса повлачи се из Турске, само неколико дана пошто је турски председник Реџеп Тајип Ердоган оптужио америчког милијардера да покушава да дестабилизује државу.

Фондација, која је подржала образовне пројекте, права жена и залаже се за демократске реформе, саопштила је да су Ердоганове оптужбе "неосноване" и да због њих више не може да настави да ради у Турској, преноси Ројтерс.

Директор турског одсека Соросеве фондације Осман Кавала био је међу 13 активиста ухапшених овог месеца под оптужбом да су подржавали масовне антивладине протесте 2013. године.

Ердоган је Кавалу оптужио да је финансирао протесте, а да иза њега стоји Сорос, преноси Ројтерс.

"Фамозни мађарски Јеврејин Сорос стоји иза Кавале. Овај човек има много новца који користи да растура земље", рекао је Ердоган.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара