Турска, ухапшено 13 академика, бизнисмена и новинара

Полиција у Турској је ухапсила 13 академика, пословних људи и новинара у склопу истраге о везама са затвореним бизнисменом и активистом Османом Кавалом, јавио је АП позивајући се на "Анадолију".

Међу ухапшенима су професор Бетул Танбеј и Тургут Тарханли са истанбулског Бофорског и Бигли универзитета и новинар Чигдем Матер, који су ухапшени у симултаним операцијам изведеним у Истанбулу и три провинције.

Њих испитују о везема које имају са Кавалом, филантропистом и бизнисменом, који је ухапшен пре годину дана због покушаја да "укине" уставни поредак и владу.

Против њега није подигнута оптужница, пренео је АП.

Анадолија наводи да полиција трага за још седам особа које имају везе са асоцијацијом, која каже да промовише мир и права мањина кроз културу.

Више од 15.000 људи уклоњено је из војске од покушаја државног удара, изјавио је турски министар одбране.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво