Ројтерс: Нови правац бразилске спољне политике

Новоизабрани председник Бразила Жаир Болсонаро номиновао је дипломату Ернеста Арахуја за министра спољних послова. Агенција Ројтерс наводи да је Арахујо поштовалац лика и дела америчког председника Доналда Трампа и да његово постављање на функцију указује на оштро скретање бразилске политике удесно, након више од 10 година левичарског опредељења.

"Бразилска спољна политика би требало да буде део ре-генерације која сада живи у Бразилу", поручио је Жаир Болсонаро на Твитеру.

Ројтерс указује на нови правац спољне политике Бразила тиме што је Болсонаро рекао да ће пружити азил сваком Кубанцу који то затражи, што је изјавио након што је из званичне Хаване саопштено да ће повући више хиљада доктора из Бразила, јер је новоизабрани председник довео у питање њихову стручност и захтевао измене њихових уговора.

Араухо је тренутно на челу одсека за Канаду и САД унутар Министарства спољних послова Бразила.

Недавно је написао чланак у којем је изнео своје становиште да је време да Бразил обнови своју "западњачку душу" и прихвати Трампову политику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво