Ердоган: Дали смо аудио-снимке Кашогијевог убиства, сви знају

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да су званичници из Саудијске Арабије, САД, Немачке, Француске и Велике Британије преслушали аудио-снимке у вези са убиством новинара Џамала Кашогија које им је Турска дала.

"Дали смо снимке. Дали смо их Саудијској Арабији, Американцима, Немцима, Французима и Британцима, свима њима. Они су преслушали све разговоре. Знају", рекао је Реџеп Тајип Ердоган.

Позвао је Ријад да идентификује убицу у 15-чланом тиму који је стигао у Турску неколико дана пре Кашогијевог убиства, преноси Ројтерс.

"Саудијска влада може то да открије тако што ће натерати ову петнаесторицу да проговоре", рекао је Ердоган.

Турски лист Дејли сабах објавио је да су убице тело саудијског новинара Џамала Кашогија растопиле у киселини, а затим просуле у канализацију.

Вереница убијеног новинара Хатиџе Ченгиз реаговала је питањем "јесу ли његове убице уопште људи".

"Не могу да изразим своју тугу због растапања твог тела, Џамале! Да ли су те убице и сви они иза њих уопште људска бића", упитала је Хатиџе Ченгиз на Твитеру.

На узорцима узетим из канализације конзулата Саудијске Арабије, пронађени су трагови киселине, известио је провладин турски лист.

На основу тога су, како је наведено, истражитељи закључили да је Кашогијево тело растопљено, а затим просуто низ канализацију.

Кашоги, новинар који је критиковао власти у Ријаду, убијен је 2. октобра у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу, што је Саудијска Арабија потврдила након две недеље негирања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво