Иранци обележавају годишњицу заузимања Амбасаде САД

Хиљаде Иранаца окупило се у Техерану поводом обележавања годишњице заузимања Амбасаде САД у тој земљи 1979. године, у тренутку када Вашингтон обнавља санкције које су Техерану раније биле укинуте у складу са нуклеарним споразумом.

На данашњем скупу у престоници Ирана, окупљени Иранци су узвикивали "Доле САД" и "Смрт Израелу", а државна телевизија јавља да су сличне демонстрације одржане и у другим градовима у Ирану, преноси АП.

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеи је изјавио јуче да САД нису успеле да очувају своју доминацију над Ираном после Исламске револуције 1979. године, којом је свргнут шах подржаван од стране Америке, пренела је државна телевизија.

Убрзо након Исламске револуције 1979, ирански студенти су упали у Амбасаду САД у Техерану узевши за таоце 52 америчка држављанина, које су држали у заробљеништву 444 дана.

Иначе, администрација председника САД Доналда Трампа најавила је поновно увођење санкција против Ирана на пољу финансија, енергетике и бродарства, у другој тури казнених мера које ће бити враћене на снагу након што је Трамп у мају повукао САД из нуклеарног споразума са Ираном.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 04. нов 2018, 11:24) - anonymous [нерегистровани]

Bravo za Iran

Tako se cuva drzava od zapadnog zla.