Матис: Председник Трамп ме подржава 100 одсто

Амерички министар одбране Џим Матис каже да му је председник Доналд Трамп рекао да га "100 одсто" подржава на тој функцији.

Матис је то изјавио у јеку спекулација да би ускоро могао бити смењен, при чему је сам Трамп, пре свега два дана, наговестио могућност да Матис напусти место министра одбране, преноси АП.

Међутим, Матис је навео да га је Трамп уверио у своју стопроцентну подршку у телефонском разговору током министровог лета из Вашингтона за Вијетнам.

Неколико сати раније, Матис је новинарима који су путовали са њим рекао да са Трампом никада није разговарао о могућности да оде са функције у Пентагону.

Министар је то навео у одговору на питања новинара о Трамповим коментарима у емисији "60 минута" на Си-Би-Есу у недељу да би Матис "могао да напусти" његову администрацију и да он пензионисаног маринског генерала сматра "некаквим демократом".

"Ја мислим да је он као некакав демократа, ако хоћете истину. Али, генерал Матис је добар тип. Веома добро се слажемо. Можда ће отићи", поручио је Трамп.

Америчка агенција оцењује да је Трамп тим коментаром наговестио да Матиса сматра превише умереним у политици, иако то није рекао директно нити је навео да се по било ком питању не слаже с актуелним министром одбране.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво