Кинез ухапшен у Чикагу због шпијунаже

Један кинески држављанин ухапшен је у Чикагу због сумње да је, у име кинеске владе, шпијунирао америчке инжењере и научнике, међу којима су и они који по уговору раде за амерички сектор одбране, саопштили су амерички савезни тужиоци.

Ђи Чаићун (27) оптужен је да је свесно деловао у САД као агент стране владе, а да претходно није обавестио државног тужиоца, наводи се у саопштењу канцеларије државног тужиоца у Чикагу.

Наводно је радио по налогу високо позиционираних обавештајних званичника Кине и био задужен да прикупи информације о осам особа ради евентуалног врбовања, преноси АП.

Како наводи Ројтерс, он је први пут дошао у САД 2013. како би студирао елеткротехнику на Институту за технологију у Илиноису, а 2016. године се придружио резервистима америчке војске.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво