Рохани: САД би да створе несигурност у Ирану

Ирански председник Хасан Рохани изјавио је да САД желе да створе несигурност у Исламској Републици Иран, преноси "Ројтерс".

Наводи се да је Рохани то рекао дан након што је у нападу изведеном на војној паради у Ирану убијено 12 припадника елитне Револуционарне гарде.

Рохани је, у обраћању уочи поласка за Њујорк где ће присуствовати заседању Генералне скупштине УН, оптужио заливске државе које подржава Вашингтон за пружање финансијске и војне подршке антивладиним групама етничких Арапа.

"Марионетске земље у региону подржава Америка, а САД их подстиче и обезбеђује им неопходне капацитете", рекао је Рохани.

Високи званичник Уједињених Арапских Емирата негирао је тврдње Ирана да је та земља умешана у напад на војну параду.

Ројтерс наводи да је јучерашњи напад на војној паради, у којем је укупно убијено 25 људи, био један од најгорих икада извршених на Револуционарну гарду и појачаће напетости између Ирана и његовог регионалног ривала Саудијске Арабије.

"Одговор Ирана (на овај напад) се спрема у оквирима закона и наших националних интереса", поручио је Рохани и додао да ће САД зажалити због своје "агресивности".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво