Пекинг захтева од САД да повуку санкције

Кинеско Министарство спољних послова затражило је од САД да повуку санкције уведене кинеској војсци због набавке руских војних авиона и ракета земља-ваздух.

Ову поруку Америци је упутио портпарол кинеског министарства Генг Шуанг на редовној конференцији за новинаре, пренео је Ројтерс.

"Неразумни потези Америке озбиљно су прекршили норме међународних односа и оштетили односе двеју земаља и њихових војних структура. Захтевамо од САД да одмах исправе грешку и повуку такозване санкције. У супротном, мораће да се суоче са последицама", рекао је Генг Шуан. 

Кина је недавно купила од Русије 10 авиона Су-35 и ракете С-400.

На мети санкција нашли су се кинеско одељење за развој опреме и његов директор Ли Шангфу због "значајних трансакција" са руским државним извозником оружја Рособоронекспорт, преноси Би-Би-Си, подсетивши да се Пекинг није придружио санкцијама Запада Москви 2014.

Америчка администрација ставила је на црну листу још 33 кинеских држављана и субјеката који сарађују са руском војском и обавештајном службом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво