Песков: Ако стигне, размотрићемо захтев Лондона

Москва је спремна да размотри захтев британских истражитеља да дођу у земљу и испитају двојицу Руса, које Лондон оптужује за покушај убиства бившег двоструког агента Сергеја Скрипаља, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Постоји механизам правне помоћи, који је регулисан билатералним документима и међународним правом. Ако примимо званичан захтев из Лондона, њега ће сигурно размотрити руска страна, строго у складу са законом", рекао је Песков.

Он је, међутим, додао да је "Русија од почетка наглашавала своју жељу да сарађује како би разјаснила околности тога шта се десило у Солзберију и открила кривце", али да је "британска страна оштро одбијала такву сарадњу".

Британија је прошле недеље оптужила Александра Петрова и Руслана Боширова за покушај убиства Скрипаља и његове ћерке Јулије уз помоћ нервног агенса "новичок", подсећа АП.

Боширов и Петров рекли су у четвртак на руској телевизији да су се у Солзберију, где се инцидент догодио, у марту затекли као туристи и да их Лондон погрешно оптужује за покушај убиства.

Истовремено су истакли да очекују извињење и да су бизнисмени у фитнес индустрији те да немају никакве везе с војним обавештавањем.

Британија је у петак критиковала интервју са том двојицом Руса, рекавши да је то "напад на интелигенцију јавности" и "дубоко увредљиво".

Песков је рекао да још није имао времена да одгледа интервју и да не зна да ли га је руски председник Владимир Путин видео.

Нагласио је да Кремљ нема никакве везе са организовањем тог интервјуа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво