Москва о оптуженима у афери Скрипаљ: Њихова имена не значе нам ништа

Руско Министарство иностраних послова саопштило је да имена двојице Руса које је британско тужилаштво оптужило за покушај убиства бившег руског двоструког агента Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије не значе ништа Москви, јавио је Ројтерс позивајући се на агенцију РИА Новости.

Британски тужиоци претходно су оптужили двојицу Руса за тровање нервним агенсом новичоком бившег руског двоструког агента Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије у Солзберију.

Како преноси АП, тужилаштво је саопштило да су Александер Петров и Руслан Боширов оптужени у одсуству за ковање завере за убиство, покушај убиства и употребу нервног агенса новичок, пренео је АП.

Тужилац Су Хеминг изјавила је да Велка Британија не тражи од Москве да изручи двојицу оптужених, јер руски закон забрањује екстрадицију својих држављана.

Полиција је саопштила да су двојица мушкараца стара око 40 година допутовали из Москве у Лондон с руским пасошима два дана пре него што су Скрипаљеви били отровани 4. марта.

Саветник руског председника Владимира Путина Јуриј Ушаков рекао је новинарима у Москви да не познаје људе које је Велика Британија означила као осумњичене за тровање у Солзберију, преноси АП.

Ушаков је истакао чињеницу да су британске власти напоменуле да верују да су њихова имена лажна и запитао се "зашто је то урађено и какаву врсту поруке" Британија покушава да пошаље руској влади.

Огласио се и портпарол Кремља Дмитриј Песков који каже да Москва очекује да ће најављени извештај британске полиције о тзв. "случају Скрипаљ" садржати неке конкретне доказе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара